S-kullen 2015

Signe har flyttat!

Bästa kompisarna systrarna Scilla & Ronya

Sista valpen ut, Lilla Signe har flyttat idag den 27/2  hem till Anna i Järfälla och får en ny flock men 2 riesendamer och 1 dvärgschnauzerkille på 6 år. Hemma finns nu bara lilla Smilla som ska stanna kvar hos oss. Ronya saknar sin syster Scilla, de hade så kul dessa två sista veckorna. Ronya får leka med sin systerdottern Smilla istället.

Första natten utan syskon blir det nu. Får sova i sängen med moster, mormor och farbror Chicco. Hoppas vi tvåbenta får plats.

4 av valparna har flyttat tisdag 24/2 & onsdag 25/2

Smilla, Signe & Sylwia

Nu har fyra av valparna flyttat, i går tisdag flyttade först lilla s/s hanen Sylwester "Sigge" till Norrtälje med Elisabeth & Lasse. Nästa på tur var lilla lill Scilla "Jasså" som ska bo hos Ann-Marie & Peter i Smara/Edsbro & på Lidingö. Sist ut igår blev Sally "Sonia" som ska bo i Vällingby hos Marlgorzata med familj. Idag onsdag var det dax för mamma Scilla att flytta hem till Uppsala och matte Lissen & husse Mac. Med henne flyttar lills s/s tiken Sylwia "Tuva" som vi kommer få använda vidare i aveln då vi har bibehållen avelsrätt på henne. Ska bli spännande att följa kullen och hoppas vi kan ses på någon valputställning framåt sommaren. Kennelträff blir det till hösten. 2 st små tikar bor kvar än så länge, hoppas på att hitta en utställning och trimkunnig ägare till lilla Signe. Smilla får bo kvar hos oss, en litet monster, bet mig i tummen igår så blodvite uppstog. Passade inte att jag lyfte upp henne då hon inte var riktigt vaken.

Valplunch

Signe

I torsdags den 19/2 var det dax för valplunch tillsammans med några andra uppfödarkollegor.

Valparna fotades och granskades noga. Vet nu vilka två som får stanna kvar ett tag till.

Söker utställningsintresserad hem till den som kan det här med pälsvård då valpen är mycket lovande..

Tack Lotta & Marie för hjälpen att fota allihopa, så fina bilder det blev.

 

Idag den 17/2 är de 7 veckor gamla

Bara en vecka kvar till leverans, valparna är ute flera gånger om dagen och är riktigt duktiga med att göra ifrån sig fast det är snö. Vi har uppskottade slingor runt på tomten som de tycker om att springa runt på. Vet. besiktningen är beställd till måndag 23/2 och de första flyttar på tisdag 3 st och Scilla med s/s dottern Sylwia flyttar hem till Uppsala på onsdag. En liten fröken stannar kvar här och en är inte tingad ännu. Pappa Wilmers ägare Marie & Lotta kommer på torsdag på valplunch och vi ska se ut den som jag ska behålla för utställning och avel. Försöker varje dag att välja ut rätt valp till rätt familj, de är ganska jämna så det ska nog gå bra. Vissa är lite tuffare och låter då man lyfter på dom, ha ha påminner om gammelmormor Ditte.

Valparna 6 veckor & 2 dgr.

Nu går det fort, de små har varit ute lite i snön och tycker det är kul. Den mesta tiden tillbringar de i hall & kök och far runt och undersöker allt. Leker mycket med moster Ronya som tycker det är kul då de jagar henne runt inomhus. De blivande valpköparna har varit här i omgångar och det känns bra. Alla utom en är tingade. Den mest lovande svarta tikvalpen kommer stanna här hemma. Tikvalpen svart & silver kommer bo med sin mamma Scilla i Uppsala på halvfoderkontrakt. Så spännande med vår första s/s tik som fötts här på kenneln. Morfar Nexus s/s gener går igen. Så nöjd med denna kull som verkar mycket lovande.

Valparna 1 månad gamla (4½ vecka)

De små bor på bottenvåningen dagtid och i sovrummet 1 tr upp nattetid. Scilla vill ha de så, rolig vovve, när klockan börjar bli framåt 21.30 så springer hon upp och ner i trappan och vill att vi bär upp valparna till sovrummet. De sover nästan hela nätterna och Scilla hoppar in i hagen ungerfär 1-2 ggr per natt och de får lite di. Denna kommande helg ska de få lite besök av sina nya familjer som vill se och mysa med de små. Vägdes idag och vägen mellan 1-1,2 kg, nu går det fort, busar och brottas med varandra och har fått tänder. Biter gärna i strumporna och är så mysiga och ser riktigt bra ut också. Kampar redan om leksakerna och klättrar på gallret till utgången i hagen. Kan stå på bakbenen med framfötterna på kanten. Skönt att ha två valphagar, en i sovrummet och en nere centralt på bottenvåningen så de ser och hör allt som sker i en familj. De stora hundarna älskar dessa små och vill gärna vara med och se vad de gör för bus i vaket tillstånd.

Valparna 3 veckor & 2 dgr.

Valparna växer och har börjat med lite smakportioner av köttfärs, äggula, majsvälling och lite valpfoder. Gott är det och de börjar också röra sig mer och mer. Kan sitta och gå lite runt i hagen. Är nu avmaskade för första gången och väger mellan 650-750 gr. Kommer att visas nästa helg för de som är intresserade av en valp. Har just nu 3 intressenter så 3 st är obokade.

Valparna 17 dgr/ 2½ vecka gamla

Igår blev det kloklippardag, gick ganska bra, en del pep lite och protesterade. 2 st tikar varav en var s/s tiken morrade lite och tyckte inte om att klippa klorna, ha ha morra redan vad månne det bli av dessa små tjejer. Brås nog på gammelfarmor-gammelmormor Ditte som hade så mycket av allt, kamplust, ville springa rapport med våra stora hundar, envis men så rolig hund. stamtik i kenneln.

Just nu är 3 st tingade, 3 st tikar letar egna hem, ingen brådska då de är för små för att visas.

Helgen 31/1-1/2 planerar jag som första visning av valparna som då är nästan 5 veckor.

Valparna 11 dgr

Allt flyter på och Scilla sköter om sina små. De går upp i vikt och börjar höras lite mer, piper och låter om de inte får som de vill. Väntar med spänning på att ögonen ska öppnas.

De ska heta någonting på S.... Deras pappas morfar heter Svarte Petter och är uppfödd av oss.

En dotter ska heta Svarta Scilla efter sin mamma som heter Prizquilla men kallas "Scilla".

S/s tiken blir det nog Silver Sylwia & s/s hanen Silver Sylwester...

Fler förslag är Svarta Signe, Svarta Sally, Svarta Smilla....

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Ulla-Greta Ståhlberg | Svar 11.02.2015 16:41

Ojojoj vilka sötnosar!!!! Önskar er all lycka med kullen/kram Ulla-Greta

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

28.03 | 18:38

Vilken underbar fantastiskt liten tjej hon är Ädels Vilda Vinna.
Tack så oerhört mycket för förtroendet Gunilla och Pauli! ❤️.

...
24.12 | 14:10

Lycka till med nya valpar !
Vi återkommer när ni tar emot nys köpare 🤗
Underbara hundar !!! God Jul ! 🎄🎅🏼 Ann med islandshäst 🥳

...
22.07 | 15:15

Hej, så tråkigt men hon har haft ett långt och härligt liv hos er.
Styrkekramar från oss.

...
20.07 | 08:27

Hej! En solig eftermiddag i Roslagen den 14 juli fick vår älskade Chica (Ädels Grace Grimaldi) avsluta sina dagar. Vi saknar henne så. Bästa goaste Chica 14 år.

...
Du gillar den här sidan